admin op02/12/2023

Sinterklaas

 

admin op21/10/2023

One club

 

admin op01/05/2023

Door Georges Veldeman.

De laatste wedstrijd van dit seizoen stond vooral in het teken van de huldiging van drie spelers die stoppen met voetballen bij KFC Putte. Ken De Ryck begon als jeugdspeler bij Putte en ging op 14-jarige leeftijd naar KFC Duffel, om na 6 jaar terug te keren. Vanaf 2011-12 speelde Ken 12 seizoenen bij de club, was 217 maal basisspeler, begon 52 maal op de bank en scoorde 57 doelpunten. Jasper Spruyt legde een identiek voetbalparcours af als De Ryck. Ook hij keerde terug naar Putte  na 6 jaar FC Duffel. Jasper kwam 264 keer aan de aftrap en begon 10-maal op de bank. Als achterspeler vond hij toch 29 maal de weg naar de netten. Tenslotte stopt ook kapitein Jeroen Trogh op 31-jarige leeftijd na tien seizoenen bij onze club te hebben gespeeld. In 2013 kwam Jeroen over van VC Rijmenam. Hij kwam 195 maal aan de aftrap, was 32 keer bankzitter en scoorde 33 doelpunten. Wij zullen ons deze jongens herinneren als spelers die zich constant positief in dienst stelden van de ploeg, steeds bereid om zich 100 % te geven op het terrein. Ook de omgang met de supporters was steeds spontaan en joviaal. Wanneer er later nog eens wordt gesproken over het seizoen dat FC Putte voor de 7de maal in zijn bestaan  kampioen werd in zijn reeks, zullen de namen van deze jongens ongetwijfeld nog eens worden vernoemd. Bedankt mannen, en hopelijk zien we jullie nog wel eens terug op het Putse Sportcentrum.

In de wedstrijd tenslotte toonde Putte zich een waardig kampioen. Ramsel kwam wel op voorsprong via de onvermijdelijke Kevin Vandenbergh (hij wordt deze maand 40 jaar), die onze verdediging verraste in snelheid en koelbloedig afrondde: 0-1 op de 20’. Putte reageerde snel en op het halfuur stond het gelijk via Mylan De Saeger. Na de rust zorgde Putte voor een rustig meesterschap en dit resulteerde op de 60’ in een tweede doelpunt via Michaël Maeremans. Voor de kers op de taart zorgde jubilaris Jasper Spruyt  die met zijn 5de doelpunt van dit seizoen voor een prachtig afscheid zorgde: 3-1 op de 84’.

De ploeg: Ruben Coppens (70’ Enrique Muijs), Yassine Bouchaouni, Sammy Abdellah, Flor Magriet, Jasper Spruyt (87’ Bruno Sousa), Thomas Liekens, Michaël Maeremans, Ken Vets, Jeroen Trogh (89’  Zouhair Bouchaouni), Mario Soares, Mylan De Saeger (53’ Senne Laureys).

Met 73 punten is FC Putte de onbetwistbare kampioen. Slechts driemaal werd er verloren, tweemaal tegen Schriek en 1-maal tegen FC Duffel. Onze jongens toonden zich ook de sterkste ploeg op verplaatsing met slechts één nederlaag, één gelijkspel en 13 zeges! Topscorers waren Mario Soares en Bruno Sousa met elk 15 treffers.

admin op22/04/2023

Zaterdag 29 april zal onze A-kern zijn laatste competitiewedstrijd van dit seizoen spelen op eigen veld. 

Het belooft een bijzondere wedstrijd te worden waarbij we 3 van onze voetbaliconen op een mooie manier willen bedanken voor hun jarenlange inzet voor onze club. Jasper Spruyt, Ken De Ryck en Jeroen Trogh sluiten hun professionele voetbalcarrière af en hangen hun voetbalschoenen aan de haak.

29/04 Ramsel - Putte

 

admin op24/04/2023

U15 A kampioen

 

U15 A kampioen

 

admin op24/04/2023

Door Georges Veldeman.

Putte begon zeer gedreven en geconcentreerd aan deze wedstrijd met de kampioenstitel als inzet. En dit resulteerde al vlug in de openingstreffer via de alweer attente Bruno Sousa: 0-1 na een kwartier. Met snelle en vlotte balwisselingen bleef Putte druk zetten en op het halfuur was het de beurt aan Mario Soares om met een strak en laag schot de thuisdoelman kansloos te laten: 0-2. Vooral de overal opdagende Michaël Maeremans was tot dan toe de drijvende kracht in het Putse overwicht. Een aan het hoofd gekwetste Jeroen Trogh kon na verzorging toch verder doen. Na de rust gaven onze jongens de indruk het wat lichter op te nemen en de thuisploeg kreeg meer vat op het spel. Wanneer op het uur doelman Ruben Coppens zich moest gewonnen geven op een verrassend schot, werd het voor Putte tijd om terug wat tempo in de match te brengen en trainer Boogers greep in met enkele vervangingen. Op de 80’ was het alweer Mario Soares die na knap voorbereidend werk van de ingevallen Kenny De Rijck voor de geruststellende derde treffer kon zorgen. Het was nu duidelijk dat de zekerheid van promotie een feit was. Na het eindsignaal dolle vreugde bij spelers en begeleiders en ook de talrijk opgekomen Putse supporters (met veel jeugd die aanwezig was) genoten zichtbaar van de feestelijke taferelen na de wedstrijd. A.s. zondag wordt de slotwedstrijd tegen Ramsel ongetwijfeld een leuke afsluiter van een prachtig seizoen. Iedereen dus zondag naar het Putse Sportcentrum voor de laatste wedstrijd in 3de provinciale!

De ploeg: Ruben Coppens, Flor Magriet, Sammy Abdellah, Raphaël Quarcoo, Jasper Spruyt, Thomas Liekens, Ken Vets, Jeroen Trogh (75’ Zouhair Bouchaouni), Michaël Maeremans (69’ Mylan De Saeger), Mario Soares (82’ Ken De Rijck), Bruno Sousa (89’ Senne Laureys).

admin op18/04/2023

22/04 Booischot - Putte

Beste leden, beste supporters,

Na een veelbelovend competitieverloop met mooi voetbal, maakt de eerste ploeg dit weekend kans om kampioen te spelen! Om onze spelers naar deze overwinning te juichen vragen we jouw hulp! Moedig hen mee aan en geniet samen met ons van dit hopelijk historische moment voor onze club. Samen kleuren we het veld van Booischot blauw-geel!

#wijgaanvoordentitel