22/04 VC Booischot - KFC Putte: 1-3

admin opma 24/04/2023

Door Georges Veldeman.

Putte begon zeer gedreven en geconcentreerd aan deze wedstrijd met de kampioenstitel als inzet. En dit resulteerde al vlug in de openingstreffer via de alweer attente Bruno Sousa: 0-1 na een kwartier. Met snelle en vlotte balwisselingen bleef Putte druk zetten en op het halfuur was het de beurt aan Mario Soares om met een strak en laag schot de thuisdoelman kansloos te laten: 0-2. Vooral de overal opdagende Michaël Maeremans was tot dan toe de drijvende kracht in het Putse overwicht. Een aan het hoofd gekwetste Jeroen Trogh kon na verzorging toch verder doen. Na de rust gaven onze jongens de indruk het wat lichter op te nemen en de thuisploeg kreeg meer vat op het spel. Wanneer op het uur doelman Ruben Coppens zich moest gewonnen geven op een verrassend schot, werd het voor Putte tijd om terug wat tempo in de match te brengen en trainer Boogers greep in met enkele vervangingen. Op de 80’ was het alweer Mario Soares die na knap voorbereidend werk van de ingevallen Kenny De Rijck voor de geruststellende derde treffer kon zorgen. Het was nu duidelijk dat de zekerheid van promotie een feit was. Na het eindsignaal dolle vreugde bij spelers en begeleiders en ook de talrijk opgekomen Putse supporters (met veel jeugd die aanwezig was) genoten zichtbaar van de feestelijke taferelen na de wedstrijd. A.s. zondag wordt de slotwedstrijd tegen Ramsel ongetwijfeld een leuke afsluiter van een prachtig seizoen. Iedereen dus zondag naar het Putse Sportcentrum voor de laatste wedstrijd in 3de provinciale!

De ploeg: Ruben Coppens, Flor Magriet, Sammy Abdellah, Raphaël Quarcoo, Jasper Spruyt, Thomas Liekens, Ken Vets, Jeroen Trogh (75’ Zouhair Bouchaouni), Michaël Maeremans (69’ Mylan De Saeger), Mario Soares (82’ Ken De Rijck), Bruno Sousa (89’ Senne Laureys).


Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.