In Memoriam Tony Van der Auwera

admin op ma 16/01/2017

Op vrijdag 13 januari 2017 overleed op 84-jarige leeftijd Tony Van der Auwera, een man die zich gedurende zijn ganse leven ten dienst heeft gesteld van KFC Putte. In de geschiedenis van onze club komen we hem een eerste maal tegen in het seizoen 1946-47, wanneer hij met de kadetten de kampioenstitel behaalt. Tony kwam vlug in het eerste elftal en in het seizoen ‘51-‘52 werd FC Putte kampioen in 3de gewestelijke, waarbij hij zich vooral ontpopte tot een succesrijke spits.

Het seizoen ’61-’62 betekende voor Tony als speler één zijner hoogtepunten, wanneer hij deel uitmaakte van het kampioenenelftal dat FC Putte voor de eerste maal in de hoogste provinciale reeks bracht. Vanaf 1964 was Tony geen vaste titularis meer in het eerste elftal, maar stond steeds klaar om te depanneren wanneer iemand gekwetst uitviel. In 1968 kroonde Tony zich zelfs tot held van de match, wanneer hij in de slotwedstrijd tegen Kapellen de late gelijkmaker scoorde en er zo voor zorgde dat FC Putte alsnog in 1steprovinciale bleef. Tot in 1972 was hij nog regelmatig actief bij de reserven, om tenslotte als spelend lid over te schakelen naar de veteranen. Ondertussen baatten Tony en echtgenote Maria al een aantal jaren het clublokaal ’t Spieke uit, om dan in 1970 te verhuizen naar café Real, waar voortaan de vergaderingen zouden plaatsvinden. Tony maakte zich ook nuttig als afgevaardigde van de juniors en werd tevens bestuurslid van de club. Op 15 januari 1976 werd Tony na geheime stemming tot voorzitter van de club verkozen. FC Putte beleefde op sportief vlak ongetwijfeld het hoogtepunt van zijn voetbalgeschiedenis, vermits we slechts drie punten te kort kwamen voor een promotie naar 3de nationale. Vanaf de eerste Handelsbeurs in een tent op het terrein aan de Oude Molen was Tony alweer present zowel bij de opbouw (vooral de electriciteitswerken)  als bij de festiviteiten zelf (het werk achter de toog). Tijdens zijn voorzitterschap verhuisde de club van de Oude Molen naar het nieuwe Sportcentrum op de Heuvel. In deze periode was Tony als speler nog steeds actief bij de veteranen.

Na vijf jaar als voorzitter hield hij het voor bekeken, bleef bij het bestuur en kreeg de titel van ere-voorzitter. In de zomer van 1981 stopten Maria en Tony hun activiteiten als uitbaters van café Real en vanaf dan besloot het bestuur van FC Putte om dit lokaal te verlaten en het te vestigen in het chalet van het Sportcentrum. Maria bleef tijdens de weekends helpen in het chalet en samen met Tony zorgden beiden op maandag voor het opruimen en opkuisen van het chalet. Dit bleven ze doen tot in 2003.

Later kreeg Tony het steeds moeilijker om zich zelf met de auto naar het Sportcentrum te verplaatsen. Maar hij kon het Putse voetbal niet missen en we zorgden er voor dat hij  wekelijks zijn matchke zowel thuis als op verplaatsing niet moest missen. Ook op maandagvoormidddag bleef hij zijn voetbalvrienden trouw. Een tweetal jaar terug echter werd ook dat voor hem te zwaar en moest hij met pijn in het hart afhaken.

KFC Putte kon men zich niet voorstellen zonder de figuur van “den Tony”, maar ook Tony kon niet zonder “zijn club”. Maria en dochter Carine, veel sterkte in deze moeilijke periode. Wij zullen Tony nooit vergeten.


Permalink

Innige deelneming vanwege Louis De Meyer , zoon van Joris (Jos). Jullie hebben samen gevoetbald en heb U ook leren kennen als ik bij Heist Sportief voetbalde en Wim Mertens trainer was bij Putte . Ik herinner nog goed de derby's die wij speelden.

Permalink

Tony was een van de vriendelijkste en sympathiekste mensen die ik in mijn Putse jaren heb mogen kennen. RIP

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.