za 31/08/2019

Kontich

In de beginfase had Putte wel wat tijd nodig om zich aan te passen aan het overigens uitstekend synthetisch speelveld. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar doelman Rijmenams toonde zich attent bij een kopbal van Kreydt. Het antwoord van Putte volgde onmiddellijk, want na een eerste vlotte combinatie, kwam het leder na een één-twee tussen Spruyt en De Saeger scherp voor doel en voorbij de tweede paal knalde Ken De Rijck in één tijd onhoudbaar hoog tegen de touwen: 0-1 na 12’. De wedstrijd bleef spannend en aangenaam om volgen met een licht Puts overwicht, maar toch kwam een eveneens sterk spelende thuisploeg op het halfuur niet onverdiend op gelijke hoogte. Twee minuten na de start van de tweede helft benutte een attente Mylan De Saeger een te kort terugspelen van een lokale speler om opnieuw voor een voorsprong te zorgen: 1-2 na 47’. Putte nam nu duidelijk het initiatief in handen, maar het verlossende derde doelpunt bleef uit. Vooral Pollet verzuimde om de wedstrijd te beslissen, wanneer hij van dichtbij over het lege doel trapte. Op de 75’ kwam een niet afgevende thuisploeg via een strafschop dan toch aan de gelijkmaker. Gelukkig reageerden onze jongens positief na deze opdoffer en het was dan toch Michaël Pollet die op de 83’ met een strak schot hoog in doel de drie punten afdwong.
Beide technisch sterke ploegen maakten er een boeiende en aangename  match van, en we zijn er van overtuigd dat nog menige ploeg het lastig zal hebben tegen dit jonge en fris voetballend elftal.

De ploeg: Bram Rijmenams, Jasper Spruyt, Jordi Wouters, Stig Van Peer, Flor Magriet, Jeroen Trogh, Ken Vets, Mario Nunes Soares, Mylan De Saeger (71’ Robby Janssens), Michaël Pollet (90’ Pieter Van De Mosselaer) en Ken De Rijck (81’ Kevin Papen). Res.: Frederik Baeten.

K Kontich FC - KFC Putte: 2-3