zo 13/05/2018


Borsbeek Sp

1 - 2


1ste A

Geschreven door Georges Veldeman.

Na een zenuwachtige en onnauwkeurig voetballende beginfase voor beide ploegen, vond Putte toch het eerst zijn normaal ritme en dat resulteerde in een vlugge openingstreffer. Stig Van Peer (sterke partij op het middenveld) vond de doorspurtende Mylan De Saeger op links, en diens ideale voorzet werd door de gepast infiltrerende Philippe De Smet succesvol afgerond: 0-1. Ook deze laatste toonde zich vanmiddag werklustig en steeds aanspeelbaar. Dit belangrijke doelpunt op verplaatsing werd echter vlug tenietgedaan wanneer een slordig uitverdedigen werd afgestraft door Haid El Assiri: 1-1 na 15’. Zelfde speler trof even later de onderkant van de deklat, maar ook Putte liet zich niet onbetuigd. Robby Janssens besloot te zwak op doel, een afstandsschot van De Smet scheerde de deklat en met het rustsignaal in zicht had De Saeger de scherpe voorzet aan de tweede paal maar binnen te duwen, maar hij miste jammerlijk.

Na de rust bleven beide ploegen gaan voor de zege en alweer kwam De Saeger het dichtst bij een geruststellende treffer. De thuisploeg scoorde wel, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. Trainer Boogers voerde nog enkele vervangingen door en dat bleek te renderen. Op de 88’ knalde de ingekomen Vincent Thys een achterwaartse voorzet van De Smet heerlijk hoog tegen de touwen: 1-2 en meteen was de kwalificatie voor de ultieme dubbele confrontatie tegen SK Balen voor promotie een feit. 

De ploeg: Bram Rijmenams, Jasper Spruyt, Jordi Wouters (89’ Wouter Haagen), Jens Van Hal, Flor Magriet, Toon Baeten, Jeroen Trogh, Stig Van Peer, Philippe De Smet, Robby Janssens (74’ Yannick Schampaert), Mylan De Saeger (81’ Vincent Thys). Res.: Frederik Baeten. 

DONDERDAG 17 MEI te 20.00 UUR : FC PUTTE – SK BALEN


K Borsbeek Sport - KFC Putte A: 1-2