zo 25/03/2018


Merksplas

2 - 0


1ste A

Geschreven door Georges Veldeman.

Op een hobbelig en moeilijk bespeelbaar terrein hadden beide ploegen het moeilijk om behoorlijke combinaties in mekaar te steken. Het werd dan ook een aaneenschakeling van verkeerde voorzetten en slechte balcontroles. De thuisploeg toonde zich wel iets gevaarlijker, maar beide doelmannen bleven zo goed als werkloos. Langs Putse kant zorgde Flor Magriet met een snelle doorbraak via het centrum voor enig gevaar, maar de laatste baltoets liep verkeerd. Op het halfuur liet onze defensie zich verrassen op een verre en hoge bal en Dahmani kon de uitlopende doelman Frederik Baeten met een lage schuiver het nakijken geven: 1-0.

Na de rust éénzelfde spelbeeld met veel gestuntel op het middenveld en aanvallers die voor weinig of geen dreiging konden zorgen voor beide doelen. De ingekomen Glenn Heremans bracht wel wat meer Putse druk vooraan.  Putte was nog het gevaarlijkst via een vrije trap van de hardwerkende Philippe De Smet en ook Yannick Schampaert kon zich tweemaal vrijdraaien, maar zijn schoten op doel waren veel te slap. In de slotseconde werd het dan toch nog 2-0 via een lucky-goal van de ingevallen Geysen. Duidelijk is dat door het ontbreken van sterkhouders als Jasper Spruyt, Ken De Ryck en Jeroen Trogh Putte veel van zijn kwaliteiten verliest.

De ploeg: Frederik Baeten, Pieter-Jan Peeters, Jordi Wouters, Jens Van Hal, Flor Magriet, Toon Baeten, Wouter Haagen (79’ Jelle Thys), Philippe De Smet, Yannick Schampaert, Robby Janssens en Mylan De Saeger (46’ Glenn Heremans). Res.: Dominique Fleurbay, Jasper Geerts.


K Merksplas SK - KFC Putte A: 2-0