zo 15/04/2018

Nielse

De thuisploeg nam de wedstrijd in handen en dwong in het eerste kwartier twee mooie doelkansen af, maar Philippe De Smet en Robby Janssens kregen het leder niet voorbij een attente doelman Bex. Ook Bram Rijmenams moest aan de overkant een paar keer gepast ingrijpen bij bezoekende tegenstoten. Op de 19’ na hoekschop kregen onze verdedigers het leder niet weg en kapitein De Troetsel duwde van dichtbij de 0-1 binnen. Putte had het even moeilijk om het goede ritme terug te vinden, maar op het halfuur werkte Robby Janssens een knappe lokale aanval perfect af met een geplaatste bal in de verste hoek. De geelblauwen gingen door op hun elan en op slag van rusten stond de mee opgerukte Pieter-Jan Peeters op de juiste plaats om een scherp inzenden van Flor Magriet binnen te duwen: 2-1.

Na de rust bleef Putte met verzorgd voetbal de wedstrijd onder controle houden, maar moest toch rekening houden met nog enkele speldeprikken van de bezoekers. Op de 70’ kon de bedrijvige Jasper Spruyt het leder nog op (of achter?) het verlengde van de doellijn onderscheppen en zijn teruglegger werd door Janssens rustig binnengetrapt: 3-1. Schampaert en Spruyt kregen de gelegenheid om de score nog uit te diepen, maar ze misten.  Nielse gaf zich nu helemaal gewonnen en onze jongens konden de match rustig uitspelen. De eindronde komt nu echt wel heel wat dichterbij.

De ploeg: Bram Rijmenams, Pieter-Jan Peeters, Jordi Wouters, Jens Van Hal, Flor Magriet, Toon Baeten (81’ Stig Van Peer), Jeroen Trogh, Philippe De Smet, Jasper Spruyt, Robby Janssens (86’ Vincent Thys), Mylan De Saeger (77’ Yannick Schampaert). Res.: Frederik Baeten.

KFC Putte A - Nielse SV: 3-1