zo 11/02/2018

Wavria

Knotsgekke wedstrijd tussen twee ploegen die vooral op defensief gebied menige steek lieten vallen. Amper 2’ bezig en Yentl Herman kon met het hoofd voor 0-1 zorgen. Maar even later liet doelman Bram Rijmenams zich verrassen op een voorzet die aan de eerste paal binnendraaide: 1-1. Op de 20’ was het de beurt aan thuisdoelman Jaspers om knullig het leder te verspelen en Robby Janssens rondde af: 1-2. Putte leek gelanceerd en op het halfuur caprioleerde een gekraakt schot van Herman toch tegen de netten: 1-3. Wavria knokte zich terug in de wedstrijd en in een tijdspanne van amper 10 minuten zette de rumoerige en beweeglijke Axl Van Dyck de Putse voorsprong om in een 4-3 stand, nadat niet alleen doelman Rijmenams, maar ook een onzekere Putse defensie in gebreke bleven. Als op de 55’ Lukas De Vaere er 5-3 van maakte, leek een ontredderd Puts elftal een vogel voor de kat. Maar een snel tegendoelpunt via Jasper Spruyt bracht weer onrust in de lokale verdediging en vooral doelman Jaspers stak alweer een “voetje” toe, wanneer hij het leder stuntelig in het bereik van Janssens trapte, en Robby duwde de 5-5 tegen de netten. Putte leek nu weer helemaal klaarwakker en op de 75’ kon Mylan De Saeger aan de tweede paal binnentrappen: 5-6! En dan was het de beurt aan doelman Bram Rijmenams om met enkele knappe reddingen zijn mindere prestatie van voor de rust recht te zetten. Jasper Spruyt kwam nog eens alleen voor doel, maar nu bracht Jaspers wel redding. Ook de ingekomen Ken De Ryck trof de paal. Tijdens de laatste vijf minuten moest Putte nog verder met tien, nadat Yentl Herman nog tegen een rode kaart aanliep.

Sensationele match op gebied van doelpunten, flaters, spanning en onverwachte wendingen inzake scoreverloop. Op voetbaltechnisch gebied echter ging er veel verkeerd langs beide kanten door een massa balverlies en onjuiste voorzetten. Niet de sterkte van de voorspelers, maar wel het regelmatig flateren van de verdedigende sector bij beide ploegen, lagen aan de basis van deze irreële eindscore. De toeschouwers hebben in ieder geval zeker genoten van deze “heerlijke” voetbalnamiddag!

De ploeg: Bram Rijmenams, Jasper Spruyt, Jordi Wouters, Jens Van Hal, Flor Magriet (60’ Ken De Ryck), Stig Van Peer, Vincent Thys (70’ Pieter-Jan Peeters), Philippe De Smet, Robby Janssens en Mylan De Saeger (80’ Wouter Haagen). Res.: Dominique Fleurbay.

KSK Wavria - KFC Putte A: 5-6