za 09/12/2017

Mortsel OG

Op een prachtig synthetisch terrein speelde Putte een sterk eerste halfuur en domineerde het grootste deel in deze periode. De beste kansen waren voor Vincent Thys. Telkens was hij op de juiste plaats, maar de afwerking liet te wensen over. Doelman Bram Rijmenams werd amper verontrust. Op de 25’ maakte Ken De Ryck gretig gebruik van een lokale aarzeling achteraan , bediende Schampaert op het juiste moment en Yannick werkte, zoals hij dat de laatste weken al vaker deed, koelbloedig af: 0-1.

Een heel ander Mortsel kwam na de rust tussen de lijnen. Het Putse middenveld moest nu het initiatief aan de thuisploeg laten en onze aanvallers werden nog zelden bereikt. Gelukkig konden we rekenen op een autoritair acterende verdediging, waarbij het heroptreden van Jordi Wouters wel een meerwaarde betekende. Geen enkele echte kans werd weggegeven, maar anderzijds was het ook zo dat door de plaatselijke druk onze flanken Jasper Spruyt en Flor Magriet zich aanvallend niet meer konden uitleven. Een vaak zwaar aangepakte en daardoor ietwat geïrriteerde Schampaert flirtte met de uitsluiting en werd wijselijk vervangen door Philippe De Smet. De later ingevallen Mylan De Saeger kreeg nog de beste kans van de wedstrijd, maar zijn puike kopbal werd op briljante wijze in hoekschop verwerkt door doelman Busschots. Het steriele lokale overwicht leidde tot geen echte doelkansen, zodat de Putse zege als verdiend mag beschouwd worden.

Bij de aanvang sprak ik van een prachtig voetbalterrein, maar de infrastructuur van de omgeving laat echt te wensen over. Geen enkele bescherming rondom het terrein tegen wind of regen en een kantine in een container met geen enkel uitzicht op het terrein. We bewonderen de (schaarse) lokale supporters die bij elke thuiswedstrijd op die manier hun ploeg moeten aanmoedigen.

De ploeg: Bram Rijmenams, Jasper Spruyt, Jordi Wouters, Jens Van Hal, Flor Magriet, Toon Baeten, Jeroen Trogh (85’ Stig Van Peer), Vincent Thys (73’ Mylan De Saeger), Ken De Ryck, Yannick Schampaert (65’ Philippe De Smet) en Robby Janssens. Res.: Frederik Baeten.

VC Mortsel - KFC Putte A: 0-1