zo 03/12/2017


Ex Puurs

0 - 2


1ste A

Geschreven door Georges Veldeman.

Op Puurs heeft Putte het steeds moeilijk. En ook vanmiddag werden de geelblauwen tijdens de eerste helft vanaf de eerste minuut constant onder druk gezet door een tegenstrever die met snelle en vlotte combinaties het leder zo goed als ongrijpbaar maakte. Reeds op de 3’ was het bibberen, wanneer doelman Bram Rijmenams ver uitlopend de bal ontzette op het lichaam van Trouillard en het ronde ding ging botsend centimeters over het leegstaande doel. Diezelfde Trouillard en Traizi misten nog enkele malen van dichtbij, maar ook doelman Rijmenams toonde zijn kunnen. Bij Putte speelden enkel Toon Baeten, Bram Rijmenams en Flor Magriet op hun normaal niveau. Op het halfuur moest de tot dan toe werkloze lokale doelman een eerste maal ingrijpen bij een ver schot van Jeroen Trogh.

 

In de slotfase van de eerste helft kwam Putte stilaan beter in de wedstrijd, en bij de thuisploeg zakte het tempo en werden de eerste tekenen van vermoeidheid zichtbaar. In de tweede helft toonde Putte zijn fysieke paraatheid en zetten onze jongens het spelbeeld meer en meer naar hun hand. En op defensief gebied bleef nu alles goed dicht, met alweer een goed ingevallen Stig Van Peer voor de gekwetste Pieter-Jan Peeters. Inmiddels was ook Vincent Thys tussen de lijnen gekomen voor een minder opvallende Philippe De Smet. Op de 75’ bereikte Trogh de infiltrerende Yannick Schampaert, en die devieerde het leder in de verste hoek. Doelman Smits kon het leder slechts afweren en de goedgevolgde Ken De Ryck duwde binnen: 0-1. Puurs leek nu helemaal leeggespeeld en even later was het weer Schampaert die knap zijn tegenstrever op het verkeerde been zette, foutief werd gestuit en een goed leidende scheidsrechter Pollet wees naar de witte stip. Kapitein Trogh nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de veilige 0-2 tegen de netten. Een hardwerkende en nuttige Schampaert werd nog vervangen door de wederoptredende Mylan De Saeger.

 

Samen met Willebroek mag Putte zich nu herfstkampioen noemen en deze situatie biedt gunstige perspectieven voor het verdere verloop in de terugronde.

 

De ploeg: Bram Rijmenams, Jasper Spruyt, Pieter-Jan Peeters (31’ Stig Van Peer), Jens Van Hal, Flor Magriet, Toon Baeten, Jeroen Trogh, Philippe De Smet (73’ Vincent Thys), Ken De Ryck, Yannick Schampaert (82’ Mylan De Saeger), Robby Janssens. Res.: Frederik Baeten.


K Puurs Exc - KFC Putte A: 0-2