za 18/11/2017

Hooikt

Putte nam het meeste initiatief en de thuisploeg bouwde al snel een stevige verdedigingsgordel met een dicht bevolkt middenveld en met ex-Puttenaar Torben Driesen als eenzame spits. Ken De Ryck dreigde een eerste maal met een schot over doel en even later duwde doelman Corten een vrijschop van Jeroen Trogh in hoekschop. Als Pieter-Jan Peeters op de 25’ de bal maar had terug te spelen op doelman Bram Rijmenams, aarzelde hij te lang en de kwieke Driesen was er als de kippen bij om hoog binnen te trappen: 1-0. Bij een verrassende kopbal na een volgende lokale counter ging het leder via de doelpaal buiten. Op de 40’ vond Putte dan toch een opening en Philippe De Smet kon in twee tijden binnentrappen: 1-1.

Even na de koffie glipte Robby Janssens door de lokale defensie, omspeelde de doelman , maar schoof de bal jammer genoeg tegen de zijpaal. Dit zou het kantelmoment van de match betekenen, want enkele minuten later maakte Driesen gebruik van een aarzeling bij Putte achteraan en in plaats van op voorsprong te staan, waren onze jongens alweer op achtervolgen aangewezen. Enerzijds ontbraken de nodige ideeën bij Putte en vond men nooit een middel om de lokale verdedigingsvesting te slopen. Anderzijds waren de beste scoringskansen zelfs nog voor de thuisploeg, zodat al bij al deze duurbevochten zege van Hooikt niet eens onverdiend was. De buren uit Koningshooikt blijven blijkbaar het zwarte beest voor ons, want in de zeven competitiewedstrijden die we tot nu toe op het Hooiktse Sportcentrum betwistten, was er slechts één overwinning bij (0-2 in 2001-02).

De ploeg: Bram Rijmenams, Jasper Spruyt, Stig Van Peer, Pieter-Jan Peeters (72’ Mylan De Saeger), Jens Van Hal, Jeroen, Trogh, Vincent Thys, Floran Magriet, Ken De Ryck, Robby Janssens en Philippe De Smet. Res.: Frederik Baeten, Jorn Van Peer en Pieterjan Boogers.

KV Hooikt - KFC Putte A: 2-1